Zelfs in een schuurtje is je dure e-bike niet veilig

Als je een e-bike hebt, wil je natuurlijk voorkomen dat deze gestolen wordt. Ook als je hem in een schuurtje opbergt, is het belangrijk om de nodige maatregelen te nemen. In dit artikel geven we je enkele tips om je e-bike veilig op te bergen in een schuurtje, zodat je met een gerust hart van je fiets kunt genieten.

Gebruik een ART-slot
Een goed slot is essentieel om diefstal van je e-bike te voorkomen. Kies bij voorkeur voor een ART-slot. Dit is een slot dat goedgekeurd is door Stichting ART. ART-gekeurde sloten zijn getest op hun sterkte en betrouwbaarheid en bieden de beste bescherming tegen diefstal.

Bevestig je e-bike aan de grond of muur
Zorg ervoor dat je e-bike goed vaststaat in het schuurtje. Dit kan bijvoorbeeld door hem met een ketting aan de grond of muur te bevestigen. Zorg ervoor dat de ketting stevig is en niet zomaar doorgeknipt kan worden.

Overweeg een alarmsysteem of tracker
Een alarmsysteem kan een goede extra beveiliging zijn tegen diefstal van je e-bike. Er zijn diverse alarmsystemen verkrijgbaar die speciaal zijn ontwikkeld voor het beveiligen van fietsen. Of maak gebruik van een tracker zodat je altijd weet waar je fiets staat en een melding krijgt als deze word verplaatst.

Zorg voor een goede afsluiting
Tot slot is het belangrijk om het schuurtje altijd goed af te sluiten. Controleer regelmatig of alle ramen en deuren nog goed dicht zitten en maak gebruik van extra beveiliging, zoals bijvoorbeeld een grendel of hangslot.

Conclusie
Het opbergen van je e-bike in een schuurtje kan een goede manier zijn om hem te beschermen tegen diefstal. Maar het is wel belangrijk om de juiste maatregelen te nemen. Kies een goed schuurtje, gebruik een ART-slot, bevestig je e-bike aan de grond of muur, overweeg een alarmsysteem en zorg altijd voor een goede afsluiting. Op die manier kun je met een gerust hart van je e-bike genieten, ook als hij in het schuurtje staat.